Island – Dag 6

by Dragonezz

Dagen började sent men idag skulle det bli av, whalewatching. Båten drog ut från hamnen med riktning mot lunneön där över 200.000 lunnefåglar häckade årligen. Dom var grymt svåra att fota då båten guppade upp och ned i takt med vågorna. Men lyckades ändå knäppa ett par.

Sedan åkte vi längre ut i viken och höll utkik efter det vi alla väntat på, utandningen ifrån val. Plötsligt ser man en dimpelare av vatten som stiger från vattenytan, där är en. Båten far genast mot den för att vi skall hinna närmare för att kunna se valen innan den dyker nedåt igen. Tiden flög iväg ute på havet och snart var det dags att åka in mot land igen. På vägen in gasade dom på lite och vi studsade fram över vågorna.

Vi lämnade Húsavik och fortsatte efter väg 1, vi stannade till en stund på Bilmuseet i Ystafell. Det var nästan roligare att titta på skorvarna ute på baksidan än att titta på dom överpolerade bilarna inne i huset.

Efter detta blev det ett stopp vid gudarnas vattenfall Godafoss, ett mäktigt fall där man fick ta sig på stenar över floden för att kunna komma nära klipporna vid fallet.

I Akureyri stannade vi för natten på Hotel Natur med utsikt över staden och den stora viken där solen sakta gick ned över vattnet.