Island – Dag 3

by Dragonezz

Dag 3 vaknade vi upp i tältet med strålande sol utanför ”fönstret” och de höga bergen tornade upp sig runt omkring, vilken utsikt att vakna till. Dagens första stopp ett ödehus vi såg efter vägen, finns rätt många hus efter vägen som ser öde ut men som faktiskt inte är det, man kan bara hoppas att insidan är bättre än utsidan för en del är riktigt illa åtgångna.

Islandsfenomenet ”Einbreid Brú” stötte vi på allt för många gånger, lite härligt att säga på nått sätt. Färden fortsatte här upp för östkusten med fantastiska bergsmassiv längs med kusten.

Och här fortsätter vi sedan på vattenfallstråden med det ”jobbigaste” av dem alla Hengifoss, en vandring upp för berget som tog en bra stund men helt klart värt, glaciärvattnet som porlade kristallklart var iskallt och gott att släcka törsten med däruppe.

Ett par småfall senare så hamnade vi i Mývatn där svavelkällorna färgade marken gul och luften ”grön” om ni förstår vad jag menar .. Men härligt månlandskap på något sätt med den bubblande leran och kratrarna längs med marken.

Detta fick avsluta dagen som här fick sluta på Dimmuborgir Guesthouse istället för i taktält då jag dragit på mig en förkyldning med hosta som hette duga. Några ludna följeslagare hittade vi ute på parkeringen, den ena var väldigt lik Mizans Albin.