Island – Dag 8

by Dragonezz

Sista dagen på Island, och vad hittar man då på ?
Planen var att besöka ”inside the volcanoe” men de planerna fick tyvärr skrotas av den 50 min promenad i ”medium” terräng som väntade innan man väl kunde gå ned i vulkanen. Med min snuva hade jag dagen innan inte orkat gå mer än 10 min på platt mark så vulkanen får stå till / om nästa gång.

Vi bestämde oss istället för att åka till Bluelagoon istället för ett bad i termalvattnet, och lite nyfiken var man ju på om det skulle kunna slå Naturebath i Mývatn. I min mening så var det större och mer packat med folk, och vattnet hade inte alls samma känsla som i Mývatn. Man kunde känna vattnet mellan fingrarna vilket var en både härlig och märklig känsla. Dock fanns det buttar med kisellera som man självklart fick lov att testa att smeta in sig med. I duscharna fanns också algschampo och algtvål och massa annat att testa innan man klädde på sig och gick ut igen.

På kvällen blev det en tur ned på udden i Grindavik, innan vi tog in för natten på Alex Guesthouse som vi bokat in oss på. Det kändes tråkigt att åka hem men samtidigt skönt, det fanns ju så mycket att se och uppleva. Även om vi kände att vi ändå fått med det mesta av det vi ville göra och se på mindre tid än vad vi räknat med så hade man nog kunnat få med lite till.

Kan starkt rekommendera Island som resmål, men jag tror att man upplever mer av det riktiga Island om man gör som vi och åker bort från storstäderna och vågar sig ut på vägarna där bara 4×4 bilar får köra. Uppleva den totala tomheten på slätterna och det rika djurlivet som ändå finns. Island är helt magiskt.