Island – Dag 4

by Dragonezz

Morgonen började med en promenad upp för vulkanen Hverfjall, en rätt liten vulkan om man jämför med de större som finns i området men utsikten var ändå grym över Mývatn sjön i morgonsolen.

En uppfriskande helande dopp blev det sedan i Mývatn Naturebath kratern, azurblått vatten som fått sin färg utav den höga kiselhalten i vattnet, värmen kommer från den höga geotermiska aktiviteten i området. På vissa ställen var det så pass varmt att man fick lov att flytta på sig för att inte bränna sig. Underbart härlig känsla som spred sig i hela kroppen och man kände sig riktigt nöjd efteråt.

Efter detta åkte vi mot det största vattenfall jag någonsin sett Dettifoss, enorma mängder vatten forsade nedför kanten på fallet. Man kunde se det från båda sidor men vi var bara på ena sidan och jag tror att vi stod på den sidan där det var mest mäktigt. Stod man vid kanten och tittade på vattnet så var det nästan så att man drogs framåt. Grym upplevelse.

Mycket mer än så hanns inte med denna dag utan vi gjorde kväll i Húsavik en liten mysig fiskeby på Islands Nordkust, planen inför morgondagen var Whalewatching som vi bokat in.