Island – Dag 2

by Dragonezz

Vaknade upp en regnig och disig morgon framför foten av en glaciär, inte pjåkig utsikt där inte må jag säga. Och för alla er som kanske liksom jag tror att glaciärer är vita så nej det är dom inte, dom är väldigt skitiga utav askan ifrån vulkanerna.. Men det hindrade inte mig från att slicka på det där fina blåa isberget jag hittade. Man måste ju slicka på en glaciär en gång i livet ?!

Efter att vi tagit oss ut på vägen igen och efter ett par skämt om att vi sett planet vi jagade under gårdagen så ser vi plötsligt planet ute på stranden, på riktigt denna gång. Av vägen och ner på stranden, över en flod där vi märkte att den 4hjulsdrivna bilen vi hyrt inte alls är 4hjulsdriven, då den funktionen inte riktigt uppfylldes.. alls. Så kom vi fram till planet. Nedskjuten kanske eller vem vet vilket öde detta plan mött då det hamnade här.

Nöjda och glada begav vi oss iväg igen, några i lokalbefolkningen stötte vi på här, väldigt ludna sådana kan tilläggas.
Härnäst slog vi 2 flugor i en smäll, massor med färglada små lunnefåglar prydde klippväggarna då det egentliga målet var Dyrholaey klippan så blev den inte så lite åsidosatt i detta fallet då lunnarna lockade till foto mer än själva klippan.

Sedan kom den stora öppna slätten där det inte fanns så väldigt mycket att se mer än den stora tomheten, mil efter mil med platt mark och inget mer än lite sten och någon enstaka buske att fästa blicken på, mäktig känsla att vara helt ensam i ingenstans. Efter ett tag kom man till lite bergsmassor där något enstaka vattenfall prydde omgivningen, där besökte vi även de pelarformade klipporna vid Dverghamrar.

Nu hade vi nått fram till den stora Glaciärens utlopp till havet, Vattnajökul tornade upp sig över bergen och ett stop vid Ice-Lagoon blev en spännande färd bland isbergen i en gummibåt. Några hundra meter efter vägen hittade vi en ännu större ”is-lagun” där det blev en hel del bilder tagna på isbergen där med. Vackra blå färger i solen som nu hade kommit för att stanna i någon dag.

Vi bestämde oss för att sova i Kalfatellsstadhur denna natt med ett vackert berg utanför tältfönstret somnade man gott efter att här även fått sig en dusch och lite mat i magen.