Island – Dag 1

by Dragonezz

Vi kom fram till ön rätt tidigt på förmiddagen, hämtade ut bilen och begav oss genast ut efter vägarna, taggade till tusan trots att man var lite trött efter flygresan.

Färden började nedåt kusten mot Grindavik, där vrak av husmodell samt båtmodeller fanns att beskåda till min stora lycka. Stannade till en stund vid stranden till en flod där det fanns en del grottor och fina bergsformationer, sedan blev det ett stop vid vulkanhålet Grimsnes med sitt blåa vatten.

Efter detta var det dags att få en hetdusch vid Geysir, eller snarare Geysir den yngre. Man kan inte räkna med att det kommer jätte höga sprut varje gång men när man minst anar så kommer det ett jätte tryck som blöter ner i allt i sin närhet.

Vägen följdes sedan bort mot resans första fall, Gullfoss, där man kunde se fallet både ovan och från sidan om man så önskade från platsens alla utkikspunkter.

Sedan en promenad bakom det ståtliga fallet Seljalandsfoss, helt magiskt då man kan gå bakom fallet, det gjorde inte så mycket att det blåste vatten på en med den utsikten.

Ett märkligt fenomen hittades på ett staket strax efter parkeringen till fallet, på varje stolpe hängde en bh, mycket fundersam över hur detta kommit till.

Sista fotot för dagen togs vid Skogafoss, då man var alldeles för trött för att orka gå uppför den långa trappen till toppen av fallet.

Innan vi parkerade bilen vid glaciären för natten så jagade vi runt i vår ”4×4” på stränderna runt Skogafoss efter ett flygplansvrak som enligt uppgift skulle finnas där, då klockan närmade sig 23 och dimman tätnade gav vi upp och slog upp vårt taktält och kröp ned i sovsäckarna istället. Lite bittert efter att vraket inte lokaliserats.
Fortsättning följer.